❗️Предупредување до граѓаните за обилни врнежи од дожд за периодот од 12-ти до 17-ти мај.

Според прогнозите на Управата за хидрометеоролошки работи, деновиве се очекува големо невреме со интензитет до 70 литри/м3. Токму поради овие најави активиран е општинскиот кризен штаб и превземени се мерки за ангажирање на превентивна дополнителна механизација, за брзо и навремено интервенирање при евентуални несакани штети.

? Препорака до граѓаните да ги превземат сите мерки за заштита на своите домови, а земјоделците да ги следат насоките од министерството.