02 322 4801
info@jkpgb2007.gov.mk

Новости

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ !!!

❗️Предупредување до граѓаните за обилни врнежи од дожд за периодот од 12-ти до 17-ти мај.

Според прогнозите на Управата за хидрометеоролошки работи, деновиве се очекува големо невреме со интензитет до 70 литри/м3. Токму поради овие најави активиран е општинскиот кризен штаб и превземени се мерки за ангажирање на превентивна дополнителна механизација, за брзо и навремено интервенирање при евентуални несакани штети.

? Препорака до граѓаните да ги превземат сите мерки за заштита на своите домови, а земјоделците да ги следат насоките од министерството.

Read more

Известување за н.м.Смилковци и н.м.Црешево

Почитувани, денес 10.05.2019, во периодот после 10:00 часот, поради технички зафат во Кругот на Фабриката Железара, без вода ќе останат н.м. Смилковци и н.м Црешево.

Со почит, ЈКП “Гази Баба 2007”.

Read more