02 322 4801
info@jkpgb2007.gov.mk

Известувања

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Државниот инспектор за храна од Подрачната единица Скопје на Агенцијата за храна и ветеринарство, во постапката на инспекциски надзор на вода за пиење,во врска од Законот за безбедност на храната, донесе решение со кое привремено се ЗАБРАНУВА водата за пиење во населено место Булачани 2 и водата за пиење во населено место Раштак, поради нехлорирана вода.
 

Со почит ЈКП “Гази Баба 2007”.

Read more

Известување за н.м.Смилковци и н.м.Црешево

Почитувани, денес 10.05.2019, во периодот после 10:00 часот, поради технички зафат во Кругот на Фабриката Железара, без вода ќе останат н.м. Смилковци и н.м Црешево.

Со почит, ЈКП “Гази Баба 2007”.

Read more

Акција за расчистување на училишниот двор од С.У.Г.С. Гимназија “Панче Арсовски”

Во знакот на пролетта, денес 21.03.2019, заедно со Акцијашите од Град Скопје и учениците од С.У.Г.С. Гимназија “Панче Арсовски”, која што се наоѓа на територија на Општина Гази Баба, организиравме акција за расчистување на училишниот двор.

Ваквите акции треба да прераснат во пракса во Образовниот систем се со цел подигнување на свеста кај учениците како и кај Професорите, за чиста животна околина.

Read more