02 322 4801
info@jkpgb2007.gov.mk

Новости

Акција за расчистување на училишниот двор од С.У.Г.С. Гимназија “Панче Арсовски”

Во знакот на пролетта, денес 21.03.2019, заедно со Акцијашите од Град Скопје и учениците од С.У.Г.С. Гимназија “Панче Арсовски”, која што се наоѓа на територија на Општина Гази Баба, организиравме акција за расчистување на училишниот двор.

Ваквите акции треба да прераснат во пракса во Образовниот систем се со цел подигнување на свеста кај учениците како и кај Професорите, за чиста животна околина.

Read more

Зголемување на прегледноста на патот Раштак – Бутел

Поради густата вегетација, прегледноста на патот на потегот Раштак-Бутел беше значително намалена, со што екипите на ЈКП “Гази Баба 2007”, заедно со локалното население, организираа Неделна работна акција за кастрење на гранки и грмушки покрај самиот пат.

Ваквите работни акции прераснаа во пракса, а истите ќе продолжат и во иднина и во другите населени места во Општина Гази Баба.

Read more

ЈКП “Гази Баба 2007” и понатаму со полн интензитет работи и продолжува со исполнување на секојдневните барања на граѓаните

Во изминатиот период драстично го намаливме бројот на дивите депонии и ставивме крај на нивното создавање, постапивме и по огромен број на барања на граѓаните за кроење и сечење на сувите и дотраени дрвја кои претставуваат опасност за граѓаните.

Ве охрабруваме и понатаму да продолжите со поднесување на барања за проблемите во вашето место на живеење кои се во домен на работата на претпријатието, во просториите на ЈКП “Гази Баба 2007” кои се наоѓаат веднаш до Кино Маџари.

Упатуваме апел до граѓаните за зачувавње на животната средина.

 

Read more

Втора ЕКО Акција организирана од страна на невладината организација БА ТУ ТА Спорт

Втора ЕКО Акција организирана од страна на невладината организација БА ТУ ТА Спорт во населено место Керамидница а со наша безрезервна логистичка поддршка со механизација и луѓе.

ЈКП “Гази Баба 2007” и понатаму, во интерес на граѓаните на Општина Гази Баба, ќе продолжи да ги поддржува овие акции се со цел почиста животна средина за сите нас.

 

Read more

Пазарџиите со нов Добиточен пазар

Согласно потребите на пазарџиите на Добиточниот Пазар, кои цели 3 недели својот добиток го продаваа пред вратите на пазарот, а како последица на тоа произлегуваше сообраќаен метеж кој ги револтираше граѓаните кои го користат магистралниот пат Трубарево-Петровец, ЈКП “Гази Баба 2007” склучи договор со Скопски Пазар за превземање на истиот.

Во наредниот период ЈКП “Гази Баба 2007” со помош на Општина Гази Баба, ќе се погрижи да се воспостави ред на пазарот како и да ги подобрат условите на истиот, а дополнително ќе се зголемува и буџетот на Претпријатието.

Read more

Продолжуваме со борвата за почиста животна средина

Континуирано продолжуваме со борбата за почиста животна средина, но и борбата против загадувачите. По неколкудневна макотрпна работа, депонијата долж автопатот во н.место Инџиково е веќе минато. ЈКП “Гази Баба 2007” и понатаму ќе продолжи со истото темпо, но воедно и уште еднаш сакаме да упатиме апел до граѓаните за совесно однесување кон животната средина. 

 

Read more